Siste uke i Sør Afrika

Heia 😀

Nå er vi kommet oss vell fram til Zanzibar. Mista selvfølgelig bagasjen på veien, men den kom heldigvis i går kveld. Madelene og Sarah som har vært i Malawi er også her nå, så har vært så heldig å få låne en shorts av de 🙂 Så fikk grilla oss å badet i hele går. Åå det er så varmt og klamt her, gleder meg til å komme hjem å fryse litt igjen.

20121209-162413.jpg OK utsikt fra verandaen 🙂

Ellers siden sist har vi forlatt Sør Afrika for denne gang. Så den siste uken gikk til å gjøre ting «en siste gang». Tirsdag dro Lisbeth, Tina og Kartrine på en ny roadtrip. Så da var det bare meg, Åshild og Jannicke igjen i Annies helt til fredag. Tirsdag hadde vi evaluering på skolen, så praksien er bestått 🙂 Vi fikk også snakke med psykolog en siste gang før vi skulle reise, var greit å få snakket med henne om hva vi har opplevd. For å feire bestått praksis var det rett på Isango Gate å få en deilig rygg/nakke masasje, ansiktsbehandling, manikyr og pedikyr. På kvelden var det selvfølgelig klart for siste karaoke tirsdag, gikk strålende som alltid det.

Onsdag måtte selvføgelig jeg og Åshild i praksis for å ta igjen litt timer. Overlevde den dagen også, men bare fordi det var siste dag. Værste dagen noen gang i praksis, men helt om natta helt om dagen. Vi fikk også gitt fra oss alt av hansker, munnbind og diverse andre ting vi hadde tatt med fra Norge til akuttmottaket, de ble kjempe glade. På kveldingen var det tid for en siste middag med agder jentene 🙂 Kjempe kjekke jenter å bli kjent med. Koste oss med en 3 retters middag som vanlig. Blir hardt å komme tilbake til Norge og norske priser.

Torsdag måtte vi på kjøpesenteret igjen å handle inn de siste tingene til Zanzibar. Og siden de andre i huset vårt forlot oss igjen med litt alkohol rester var det oppdraget til oss som var igjen å få dette til å bli borte. Så da måtte vi ta en siste fest med agder jentene. Nok en fantastisk morsom kveld som aldri vil glemmes 🙂

Fredag ble vi vekket tidlig av vår kjære mentor som inviterte oss på poolparty hos broren og svigerinnen. Det måtte vi selvfølgelig takke ja til, en siste dag med vår kjære afrikanske mor. Herregud for en fint hus de hadde, sikkelig luksushus. Virkelig store forskjeller på enkelte i Afrika. Vår kjære mentor hadde laget masse god afrikansk mat. Stemninga under middagen var god, uten om at Dawn (mentoren vår) elsker å drite oss ut. Så ble en del røde ansikter og en god latter. Var bare jeg, Åshild og Jannicke som var der. Så Dawn hadde laget en liten pakke til oss, en liten veske og et kort med veldig fine ord fra henne.

20121209-171115.jpg Venter på å bli henta, bare eeelsker african time.

20121209-171312.jpg

20121209-171411.jpg Bading og kos i sola.
Var trist å si hade til Dawn, hun har virkelig vært en viktig person for oss her nede. Som hun sier hun klarer ikke bare være mentoren vår, hun har vært mammaen vår også. Hun som har tatt med med alle gangene på sykehusene, hun passer virkelig på alle. Kommer til å savne hun. Får håpe hun vinner i lotto, for da kommer hun å besøker oss i Norge.

Etter poolpartyet var det bare å komme seg i gang med pakking. Etter 3 måneder er det helt utrolig hvor mye jeg har klart å fylle rommet med. Så det var litt av et prosjekt å velge hva jeg skal ta med hjem og hva jeg skulle gi bort. Angret litt på at jeg ikke begynte tidligere, men kom tilslutt i mål. En sekk på 22 kg og en diger bag til håndbagasje. Lisbeth og Tina kjørte ut i townshippen med alle tingene vi skulle gi bort, gjett om det ble mange glade ansikter da.
Når de andre var kommet tilbake fra roadtripen bestilte vi pizza og kosa oss en siste gang i Annies. Ble ikke så mange timers søvn den siste natta, men alle ble iallefall ferdig pakka 🙂

20121209-172737.jpg Haaadeee ANNIES.

Lørdagsmorgen var det litt dempa stemning, trist å forlate det som har vært hjemme vårt i 3 måneder. Har hatt det så sinnsykt bra. Angrer ikke et sekund på at jeg valgte å reise. Har selvfølgelig vært veldig tøft til tider i praksis, ikke minst det å sitte igjen med den følelsen av at en ikke kan hjelpe alle. Psykologen sa den første timen vi hadde med henne, at så lenge vi hjelper en pasient er vi med på å utgjøre en forskjell. Men praksisen har ikke bare vært negativ, har hatt mange kjekke øyeblikk også 🙂 Jeg skjønner iallefall nå hvor heldige vi er som bor i Norge, og som har det helsesystemet vi har. I løpet av disse månendene har jeg ikke lært noen sykepleieprosedyrer, men det hadde jeg heller ikke regna med. Men jeg har vokst utrolig mye på meg selv, og ikke minst lært om ulike kulturer. Alt jeg har sett og opplevd her er med på å gjøre meg til en bedre sykepleier hjemme.

Kommer virkelig til å savne alle jentene i huset. Er ikke bare bare å bo 8 jenter i et lite hus, men det har ikke vært noen store problemer. Er blitt vandt til å ha folk rundt meg hele tiden. Så gruer meg litt til å komme tilbake til Haugesund og sitte på kottet mitt alene. Men blir vell fort vant til det også igjen, alt er jo bare en vane sak. På disse månendene har vi gjort så utrolig mange kjekke ting, opplevd så mye nytt som aldri kommer til å glemmes. Hadde aldri forestilt meg at disse månedene skulle bli så fantastisk. Takk til alle de kjekke jentene i huset som har vært med på å gjøre disse månedene til min livs opplevelse ❤ 🙂

Reklamer

One thought on “Siste uke i Sør Afrika

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s