Uke 6

Hei!

Denne uken har det ikke skjedd så veldig mye spennende, derfor det har vært dårlig blogging. Men kommer forhåpentligvis sterkere tilbake nå 🙂

Det har vært en ganske hard uke praksismessig, vi har nemlig vært på brannskadeavdelingen. De har en avdeling for menn, en for kvinner og en for barn. Egentlig skulle vi vært fordelt på de ulike avdelingene, men alle ville være på barn. Var noen timer på mann på mandag, det var ikke kjekt. De hadde store brannskader, og veldig store smerter. Klarte ikke se på når sårene skulle renses, hele kroppen min vrengte seg. Tårene og kvalmen presset på. Sårene skrubbes og skiftes på mandag, onsdag og fredag på alle avdelingene. Var helt jævlig å være på barn også når sårene skulle skrubbes. Barna vet hvilke dager det er skifting på sårene, for da er bekledningen på de ansatte anderledes. Redselen og frykten i øynene deres kommer frem, og ikke minst smertehylene. Men barna glemmer fort, når det vonde er over er de veldig klar for kosing og leking. De er ikke vant med å få så mye oppmerksomhet, så de har virkelig kost seg. Hver morgen stod noen av barna i vinduet slik de kunne se når vi kom, så møtte de oss med det største smilet om munnen. Kommer virkelig til å savne de ungene, de var så skjønne. Siden fredag var siste dag hadde vi handlet gaver til alle sammen. Jentene fikk smykker og armbånd og guttene fikk lekekort, så fikk alle et kort med en hilsen fra de norske jentene. Men det var trist når vi skulle gi gavene, for på fredag var det lønningsdag, så da har de ansatte en slags feiring. Dermed ble desverre barna dopa ned så de kunne få være i fred. Så fikk ikke sagt ordentlig hade til de, for de var helt i ørska. Men skal heldigvis ha praksis på samme sykehus denne uken, så da kan vi dra innom igjen 🙂

Det er utrolig mange triste skjebner på avdelingen. Hun ene jenten fikk kraftige brannskader etter at huset deres eksploderte, søsteren hennes omkom. Det er 3 uker siden, hun vet enda ingenting om at hun ikke lengre har noe søster. Når hun skal skrives ut har hun ingen plass å dra siden huset eksploderte. Veldig mange av brannskadene som er på avdelingene der skyldes at noen har kastet kokende vann på dem. Eller at det blir kastet sprit på de for så å tenne på. Det er helt tragisk. Heldigvis var de fleste brannskadene på barna ulykker, mange har falt på kokeplater osv. Gjør det iallefall litt lettere å vite at ingen har mishandlet dem.

20121028-201514.jpg Her barna blir skrubba.

20121028-201537.jpg Så blir de lagt plast på sårene så legen kan se dem, så får de bandasje på etterpå.

20121028-201718.jpg Litt av avdelingen.

20121028-201804.jpg Verdens beste mentor og «mamma» 😀

På torsdag fikk vi være noen timer på fødeavdelingen, det var veldig kjekt 🙂 fikk vært med på en fødsel og et keisersnitt. Veldig spennende å være med på keisersnitt. Hvis det er en normal fødsel og alt går bra, får mødrene bare være på sykehuset i 6 timer før de må dra hjem. Vi fikk også omvisning på prematuravdelingen. Litt andre forhold der enn det er hjemme. Var 72 barn, mens det bare var 6 sykepleiere som passet på alle sammen.

På onsdag bestemte jeg, Åshild, Lisbeth og Jannicke oss for å leie bil. Det gjør ting litt enklere her siden vi tar taxi så å si overalt. Så på fredagen var vi å hentet gliset 😀 Jannicke er den eneste av oss som har vært smart nok til å ta med seg førekortet. Skjønner ikke hva vi andre har tenkt med. Men da har iallefall vi vår egen privatsjåfør.

20121028-205730.jpg Fin bil eller? 😀

20121028-205745.jpg Flinke sjåføren vår 🙂 Sitte på feil side i bilen og ikke minst kjøre på feil side er ikke noe stress for Janniz, naturtalent!

20121028-210156.jpg Klar for bursdagsfest.

Lørdag var de andre å ridde på hest i 2 timer. Jeg orket ikke å bli med siden jeg nå har klart å blitt forkjøla i tillegg til jeg allerigsk. Så da var jeg heller hjemme og laddet opp til halloween party. Etter ridningen kom de hjem å hentet meg, så dro vi på shopping for å finne kostymer. Vi brukte laang tid på å finne noe, sikkelig stress. Men fant tilslutt noe så alle ble fornøyde. Så var det hjem å fikse seg og få på seg kostymen, vell uvitende om at dette kom til å bli den flaueste kvelden på leeenge.

20121028-211740.jpg

20121028-211801.jpg Åshild ofra til og med uniform for det fantastiske halloween partye.

20121028-211932.jpg Vell uvitende og stemninga er fremdeles på topp

20121028-212015.jpg Jannicke og Åshild valgte å kjøre helt ut på kostymen 🙂
Etter et fantastisk morsomt vors var vi klare for å dra på uteplassen hvor dette partyet var. Etterhvert som vi nærmer oss inngangen ser vi at alle guttene har skjorter på seg og jentene har fine kjoler. Så da skjønte vi fort at vi har bomma litt. Men vi tar sjansen på å gå inn. Tok ikke lang tid før vi var omringet av folk som ville ta bilde av oss. I tillegg var vi de eneste hvite der. Så vi var der i ca 15 minutter før vi kom dro hjem igjen. Herregud så flaut det var. Vi regna jo selvfølgelig med at når det er halloween party at man skal kle seg ut, men så feil kan vi altså ta. Så neste gang det er noe vi er usikre på skal vi allefall undersøke litt på forhånd, i håp om å slippe flere ydmykelser.

Idag har vi igjen vært på et marked. Taxi sjåføren vår har fortalt at det er et kjempe bra marked den siste søndagen hver måned. Men når vi endelig kom oss frem dit ble vi skuffet. Var jo mere som et loppemarket. Men kjekt å oppleve det også 🙂
Var ikke så veldig lett å finne veien dit da, så etter at vi hadde kjørt mye feil en liten halv time var det ingen anne utvei enn å ringe taxisjåføren.

20121028-214036.jpg Så han måtte kjøre foran oss å vise oss veien.

20121028-214206.jpg Koser oss i baksetet

Siden det var så deilig vær i dag bestemte vi oss for å gi grillingen en ny sjanse. Vi kjøpte inn grillkull og masse mat. Endelig ble det vellykket 😀

20121028-214636.jpg Klar for et herremåltid 🙂

Ellers hører jeg rykter om at snøen er kommet for fullt hjemme. Så er det på sin plass å informere om at her går det mot sommer, og det blir bare varmere og varmere hver dag 🙂 Siden klokken ble stilt i natt hjemme, ligger vi nå en time foran dere. Nå er det bare å komme seg i seng å ladde opp til en ny uke med praksis på medisinsk avdeling.

Håper alle har det bra hjemme 😀

Reklamer

One thought on “Uke 6

  1. Blir helt overgitt over forholdene der nede. Høres skrekkelig ut å jobbe på brannskadeavdeling, kjenner tårene presser på, stakkars alle sammen der nede. Vi er nå bra heldige som bor i Norge. Godt å hør at dere klarer å koble ut jobb når dagen er over. 🙂 Kos dere og nyt det.. Veldig artig og spennende å følge bloggen. Flinke dattra mi ❤ 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s