Tida flyr i godt lag

5 uker er gått og det er nå mindre enn 2 måneder til jeg er hjemme i Bodø 😀 Hatt litt problemer med internettet den siste uken, men nå er det endelig oppe å går igjen.

Forrige uke hadde vi praksis på ICU (intensiv care unit). Mandag var vi igjen på Livingstone (det statlige sykehuset). Formen var ikke helt på topp, men siden jeg har vært så mye borte trenger jeg timene nå. Men inne på intensiven der var det så sinnsykt varmt og lufta var så tett. Så da er det ikke særlig lett å puste når nesa og halsen er tett. Det resulterte så klart i at jeg holdt på å besvime flere ganger, dermed satt jeg bare på tea rommet hele dagen. Fikk tatt en liten runde der inne da, ikke så veldig fint egentlig. Men ble faktisk imponert over utstyret der med tanke på at det er et statlig sykehus. Dagen startet hver dag med en sang/bønn klokken 7 foran alle pasienten, som handlet om at de skulle bli friske. Etterpå var det rapport foran alle pasientene, så pasient konfidensialitet er ikke akkuratt tilstedet her.

Tirsdag var ikke formen noe bedre så da bestemte jeg meg for å bli hjemme, ingen vits å sitte på et rom på sykehuset hele dagen. I tillegg sa mentoren vår at det ikke var bra jeg var der på grunn av alle bakteriene. Siden det ikke var noe ledige spa timer når vi var på hotellet i helga hadde vi bestilt til tirsdag. Så det måtte vi jo selvfølgelig dra på. Herregud så sinnsykt deilig det var, full rygg og bein massasje i 45 minutter. For denne hærligheten betalte vi ca 180 kroner. Så da ble vi enige om at vi må unne oss massasje 1 gang i uka.

20121022-192301.jpg

20121022-192218.jpg

På kvelden var vi i kirka og hørte på NMMU koret (skolekoret), de var kjempe flinke. Fikk sikkelig sansen for kor etter denne opplevelsen. De danset og laget sikkelig god stemning.

20121022-192636.jpg

20121022-192650.jpg

20121022-193028.jpg På vei hjem fra kirka. Her er det bare å mose flest mulig i en bil, så da måtte jeg være hunden i bagasjerommet.

Onsdag var vi på skolen. Der fikk vi snakket med psykolog om opplevelsene vi har hatt til nå. Det var greit, men følte ikke noe behov egentlig for å snakke med henne. Har ikke hatt traumatiske opplevelser her enda. Men de kommer nok i neste uke når vi skal på brannskadeavdelingen. Så hadde vi laget en liten fremføring og Norge og det norske helsesystemet som vi fremførte, mentoren vår var veldig imponert over Norge. Det er også 6 andre norske sykepleierstudenter her, de er fra agder. Så da fikk vi blitt litt kjent med dem 🙂

20121022-193323.jpg Koste oss med deilig lunsj på skolen.

20121022-193336.jpg

20121022-193507.jpg Var masse aper i trærne på skoleområdet.

20121022-193844.jpg Gruppebilde med de andre norske og noen sør afrikanske sykepleierstudenter. Og ikke minst med mentoren vår (hun som sitter ved siden av meg).

På kvelden ble det sikkelig dårlig vær, masse regn og ikke minst masse lyn og torden. Så da ble vi så redde at Lisbeth og Jannicke måtte flytte inn på rommet til meg og Åshild. Fikk akkuratt plass til 4 senger på rommet. Så da tente vi stearinlys, spilte kort og så på uværet ute, var sikkelig koselig.

20121022-194528.jpg Mangler en seng her da.

20121022-194541.jpg Koser oss hele huset 🙂

Uværet var en liten grunn til at de flyttet inn på rommet vårt, men den største grunnen er at vi selvfølgelig har hatt lekkasje i huset. Så vannet fra dusjen har rent rett inn på rommet til Jannicke og Lisbeth, noe som da selvfølgelig har resultert i mugg og en jævlig ekkel lukt der. Men vi har gitt beskjed så problemet er under behandling. Men her i afrika tar ting som sagt laaang tid. De har iallefall fått fiksa dusjen nå. Litt krise når 8 jenter må dele på en dusj. De har gjort noe på gulvet også, men vi er usikker på effekten da. Men idag har de iallefall flytta tilbake til sitt eget rom. Ble litt trangt på rommet her kan man si.

Torsdag var vi på Greenackers, som er et privat sykehus (det var her jeg var hos legen). Her var det kjempe flott og utstyret og avdelingen er bedre enn det vi har i Norge. Bare kjipt at vi bare fikk en dag her. Han på skolen som har satt opp programmet vårt synes det er viktigere at vi er på de statlige sykehusene, han mener det er her vi får sett mest. Her er jeg ikke helt enig. Greit vi kanskje får sett mest her, men vi lærer jo nesten ingenting der. Torsdagen var iallefall den beste dagen så langt. Var sammen med ei kjempe kjekk sykepleier som virkelig var interessert i vise oss alt. Så da fikk vi sett en pasient som hadde atrieflimmer, som skulle elektrokonverteres over til sinusrytme igjen. Så da måtte han sjokkes. Han hadde selvfølgelig fått litt for lite sove medisin, så han hoppet på bordet der han lå. Så da har vi iallefall lært hvordan vi skal sjokke noen. Etter praksis var det litt avslapning så var det tid for å teste ut den sør afrikanske kinoen

20121022-200212.jpg Klare for taken 2 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s