Første dose med sjokk

Hei hei!

Endelig har jeg fått gjort noen sykepleie prosedyrer her nede, det er selvfølgelig litt anderledes enn slik det er hjemme, men her må man bare bruke det man har. På tirsdag før selve jobbingen startet fikk vi litt mere omvisning på sykehuset. Da fikk vi sett akuttmottaket hvor vi skal ha praksis i to uker, der skjer det litt av hvert for å si det sånn. Er enda mange uker til vi skal dit, men mentoren vår sier det er viktig at vi forbereder oss psykisk. Vi skal da jobbe natt i en helg så vi får med oss mest mulig action. På en natt er det ikke uvanlig at det kommer inn 15-20 personer med knivstikke skader, og ikke minst skuddskader. Under omvisningen møtte vi han som obduserer lik på sykehuset, så da fikk vi være med å se på hvor han jobbet. Han viste oss fryselaget hvor de «nyeste» likene ligger, der lå det 36 lik, alle hadde dødd dagen før. Vi så en liten baby som lå der, frysningene gikk gjennom kroppen når han åpnet døren.

20121003-180056.jpg Her er obduksjonsbordet.

20121003-180313.jpg Her ligger det lik som ingen har hentet. Ett stort problem var at mange lik aldri ble hentet, så han sa de hadde et stort lager hvor de lå.

Når omvisningen var over, var vi veldig klare for å jobbe litt. Jeg, Åshild, Lisbeth og Tina på såravdeling. Her fikk vi sett noen sikkelig afrikanske sår for å si det sånn 🙂 Når jeg så det første såret fikk jeg litt sjokk, de ser jo helt jævlig ut. Men ble etterhvert litt vant til det. Lukten var heller ikke noe å skryte av, men hadde munnbind så det tok iallefall litt av lukten. I det ene såret vi renset fant vi larver. Vi ga beskjed til sykepleieren som jobbet der, hun sa det ikke gjorde noe og at det bare var bra, fordi de spiste bakteriene. Vi prøvde å forklare henne at dette ikke stemte, og at det er en spesiell larve type som kan legges i sår. Men som vanlig nekter de å høre på oss, alt vi sier er jo bare helt teit. Og ikke minst hvordan vi gjør ting i Norge. I tillegg ble hun irritert på oss fordi i brukte så lang tid, og ikke minst at vi jobbet mens det var tea time. Vi var iallefall fornøyd med egen innsats, og det var pasientene også. De viste stor takknemlighet for at vi hadde tatt oss god tid og gjort alt ordentlig, og ikke minst for at vi faktisk brydde oss om dem. Er godt å kjenne at noen faktisk blir glade for det vi gjør. Siden vi er tidlig ferdig denne uken, gikk dagen faktisk kjempe fort (første gang det har skjedd her nede). Slenger med noen bilder for de spesielt intresserte (de er ekkle).

20121003-181944.jpg

20121003-182104.jpg Dette såret som hadde larver.

20121003-182329.jpg

Etter vi kom hjem fra praksis dro vi på en liten shoppingtur igjen, trenger faktisk litt nye klær i Sør afrika også 🙂

I mårrest våkna jeg med friskt mot, og klar til en ny dag med innsats. Idag har jeg, Lisbeth og Åshild vært på plastikk. Vi var sammen med en lege som snakket med pasientene og så på skadene deres. Legen var helt fantastisk, er første lege jeg har sett her nede som faktisk bryr seg om pasientene. Han snakket masse med de, forklarte de alt og ikke minst var hyggelig med pasientene. I tilegg var han veldig ivrig med å forklare alt til oss, så idag har jeg faktisk lært noe 😀 Den ene pasienten var skutt i foten, så hadde de skjært opp ved muskelen for å unngå kompartmentsyndrom. Ellers så var det en liten gutt som hadde fått en brannskade på haken for 1 år siden. Så da forklarte legen at en stort problem hos mørkhudete mennesker er at etter en skade så slutter ikke kroppen å produsere ny celler. Så dermed får mange store klumper med hud, som bare vokser og vokser. Heldigvis for denne ungen var den ikke så alt for stor ca 6 cm. Siden legen var så flink skulle han selvfølgelig på en operasjon, så vi fikk ikke være så lenge sammen med han. Så da bestemte vi oss for å spise lunsj på KFC, ikke feil det 🙂

20121003-184051.jpg Var heldigvis KFC rett over gaten.

20121003-184302.jpg Koser oss 🙂 Fikk sinnsykt mye mat, så det klarte vi selvfølgelig ikke å spise opp. Når vi var mette lukket vi boksene, og det var masse mat igjen. Så da merket vi at alle der inne satte å stirret på oss. Når vi gikk lot vi restene stå på bordet, for å sjekke om de virkelig hadde tenkt å spise restene. Så snart vi var ute å så gjennom vinduet stod det en flokk med mennesker rundt bordet å forsynte seg. Bra de ble mette også da 🙂

Nå er det avslapning og oppladning til en ny dag i morgen. Er så sinnsykt trøtt for tiden, så blir nok veldig tidlig kveld i dag også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s