1 uke med praksis

Tirsdagen startet vi i prakis, jeg skal ha praksis ut uken i home based care, altså en slags hjemmetjeneste. Vi jobbet i red cross, altså det samme som røde kors hjemme. Så det var mange frivillige som jobbet her. Vi ble hentet av taxi sjåføren klokken 7, å begynner klokken 8. Men her i afrika er det ikke alltid like lett å finne fram til rett plass, iallefall ikke når kommunikasjonen ikke er på topp. Vi spurte sjåføren om han visste hvor vi skulle og det visste han. Siden vi er 8 studenter er 4 og 4 studenter som har praksis på samme plass. Så etter å ha kjørt en halv time var han klar til å slippe av de fire første, men det visste seg jo fort at det var helt feil plass. Etter 20 nye minutter kom endelig de på riktig plass. Så var det bare oss som skulle i home based care igjen. Han slapp oss først av på en plass, men det var jo selvfølgelig helt feil plass det også. Men da innrømmet han heldigvis at han ikke hadde peiling på hvor vi skulle. Så da måtte vi begynne å ringe til læreren vår på skolen for å finne ut hvor det var, men han visste ikke adressen. Så da måtte vi ringe kontakten vår på praksisplassen, heldigvis kunne hun forklare veien. Så etter 1 og 1/2 times kjøretur kom også vi oss på riktig plass 🙂

Når vi endelig kom oss inn fikk vi litt informasjon om hva vi kom til å se, og hvor vi skulle. Selvfølgelig skulle vi i townshipen. Men før dagen begynte var det tid for tea time. Så var vi endelig klar for å begynne å jobbe litt. De fortalte oss på forhånd at det kom til å bli veldig mye gåing. Så det var i forberedt på. Når vi endelig ble sluppet av i det området vi skulle være på, var det bare å sette seg ned å vente på to andre damer som skulle være sammen med oss. Når de endelig kom var vi mer en klare for den lange gåturen. Men neida, det var jo ikke langt å gå. Men når de går ett skritt i minuttet blir det selvfølgelig langt å gå. På hele dagen var vi innom 4 hus og snakket med pasientene, det var pasienter med hiv/aids og turberkulose. Skulle egentlig innom 2 hus til, men der var det ingen hjemme så da var det bare å gå videre. Er helt fantastisk å se hvor effektivt de jobber her, er gaaaaal av african time allerede. Men hjemmebesøkene var faktisk ikke så ille, husene var ikke så ille som forventet. Når vi var ferdig med dagen fortalte de at vi hadde vært i de «fineste» husene. Det som nesten var viktigst når vi var på hjemmebesøkene var om de hadde en grønnsakshage eller ikke. Så det var det første vi så på ved hvert hus. Årsaken til at de er så opptatt av det er fordi det er veldig mange som ikke har råd til å kjøpe mat. Har de da en grønnsakshage får de i tillegg i seg vitaminer, som er viktig når de har turberkulose eller hiv/aids.

På onsdag hadde de det så travelt, så de hadde ikke tid å ha oss med da. Så da dro vi på en klinikk, å jobbet der i stedet. Vi fikk velge hvilke avdelinger vi ønsket å være på, så da valgte jeg selvfølgelig barneavdelingen. Hun som jobbet der var en slags helsesøster, så barna ble veid og fikk vaksiner. Herregud så sinnsykt skjønne skjokoladebabyer er. Mens de andre ansatte hadde tea time, leket jannicke og jeg med ungene. De var så glade når noen ville leke med dem.De fikk låne penn slik de kunne tegne på ballonger. Så tok vi fram kameraet da ble alle helt i ekstase. Alle ville bli tatt bilde av, og ikke minst ta bilde selv. Det var så gøy å se på, når de hadde tatt bilde løp de rett til moren for å vise, med verdens største smil om munnen. Så det var en veldig koselig dag i praksis.

Resten av uka var ganske lik. Etter praksis er det ikke så mye å gjøre. Har heldigvis vært mye fint vær, så da er det bare å komme seg rett inn i bikinien. Siden vi står så tidlig opp blir det veldig tidlig kveld i huset her. Sovner hver dag før klokken 10, men er likevell dautrøtt hver dag. Men det blir nok bedre når jeg kommer litt bedre inn i rytmen.

20120928-111011.jpg

20120928-111041.jpg

20120928-111105.jpg

20120928-111458.jpg

20120928-111538.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s